skip to Main Content

Parte importantă a lansării Office 2010, suita Microsoft Office Web Apps a fost accesibilă anul trecut pentru testare pe bază de invitații. Nu știu dacă se vrea neapărat un răspuns la ceea ce reprezintă Google Docs, dar suita Office Web Apps are ”în dotare” versiuni cu funcționalitate limitată față de cele offline pentru aplicațiile Word, Excel, PowerPoint și OneNote. Marele avantaj este că vom putea edita variantele stocate online ale documentelor folosind browserul, inclusiv de pe dispozitive mobile cum ar fi notebook-uri, netbook-uri sau telefoane mobile cu acces Internet (nu neapărat Windows Mobile).

Aplicațiile Microsoft Office Web Apps vor fi disponibile pentru peste 500 de milioane de utilizatori existenți ai Windows Live din întreaga lume, așadar încă un motiv să-ți faci un cont de Windows Live (adică un Passport) și să folosești suita online a Microsoft, cu ajutorul contului personal de Windows Live. Gândește-te ce poate însemna integrarea Windows Live Hotmail cu galerii foto online, Windows Live Messenger, SkyDrive (spațiu de 25 de GB stocare online gratuit pentru fiecare cont Windows Live), asta pentru a aminti doar câteva dintre utilitățile online pe care le ai gratuit cu Windows Live.

Pentru mediul de afaceri, Microsoft Office Web Apps vor fi disponibile celor care achiziționează licențe volum Office 2010 (client Microsoft SharePoint Server) și afacerilor care au acces la serviciile Microsoft Online.

Pentru utilizatorii de Windows Live, aplicațiile Web Office vor fi oferite gratuit, dar vor fi suportate prin publicitatea inclusă în ele. Dacă ai deja instalat Office 2010, poți salva documentele create în Word, Excel sau PowerPoint direct pe SkyDrive. Ulterior, de oriunde ai acces la Internet poți retușa aceste documente folosind Office Web Apps.

Pentru moment, Office Web Apps sunt accesibile din Windows Live SkyDrive pe durata disponibilității publice a Office 2010 beta, însă doar pentru afișarea documentelor Office stocate în folderele de pe SkyDrive. Aplicația Web OneNote, de exemplu, nu este deloc prezentă pe perioada Technical Preview.

Office Web Apps vor fi accesibile de pe orice platformă, pentru că rulează din browser (aproape orice fel de browser – inclusiv Firefox, Google Chrome, Safari și Internet Explorer). Asta se poate traduce, de exemplu, ca o eliminare a problemelor utilizatorilor de Linux, nevoiți acum să deschidă documente Office în aplicațiile OpenOffice, prin trecerea la Microsoft Office Web Apps dispărând problemele de compatibilitate.

Un element foarte important al Office Web Apps este posibilitatea de a colabora online la realizarea și modificarea documentelor Office.

Dispare astfel și problema licențelor de Microsoft Office pentru acasă, ceea ce nu este puțin lucru, întrucât vom putea lucra în aplicațiile Office din browser, acestea urmând să aibă funcțiile cele mai des folosite de utilizatorii obișnuiți, nemaifiind necesară instalarea suitei Office offline decât acolo unde pretențiile sunt peste ceea ce oferă suita online.

Cireașa de pe tort – preview de la Microsoft – ce înseamnă Office Web Apps :

Get Microsoft Silverlight

(Visited 6 times, 1 visits today)

Cosmin Tătaru

Pasionat de blogging și tehnologie încă din 2009, Cosmin este aici să vă ajute să vă creșteți vânzările și productivitatea punând tehnologia la treabă pentru dumneavoastră.

Suport-Clienti
Mergeți sus