skip to Main Content

Cei care folosesc Microsoft Outlook intensiv, pentru partea de E-mail-uri, este foarte important ca acesta să fie deschis încă de la pornirea sistemului de operare.

Aici ne putem lovi de o mică problemă. Adăugarea unui shortcut în Startup pentru a porni MS Outlook poate cauza unele neplăceri (nu mereu): blocarea sistemului de operare pentru câteva minute, blocarea totală a Outlook-ului, etc.

Pentru cei ce folosesc sistemul de operare Windows 7 (bănuiesc faptul că şi Vista are această opţiune, dar nu am cum să verific), rezolvarea este una foarte simplă: crearea unui task ce are rolul de a întârzia pornirea Outlook-ului.
Pentru cei ce folosesc sistemul de operare Windows XP există două soluţii: se poate folosi un soft ce permite configurarea startup-ului sau crearea unui batch file.

Comanda scrisă în batch file este:
REM dupa -n se adauga numarul de secunde pentru a stabili intarzierea
%windir%\system32\PING.EXE -n 300 127.0.0.1
REM pornim programul dorit
START "Microsoft Outlook" "C:\Program Files\Microsoft Office\Office14\OUTLOOK.EXE"

Aici avem un mic inconvenient: fereastra terminalului va fi afişată pe ecran până când comanda PING va rula 300 de secunde.
Pentru a rezolva şi această problemă, vom folosi un scrip.

Codul este:
Set WshShell = CreateObject("WScript.Shell")
WshShell.Run chr(34) & "C:\Documents and Settings\Alexandru\Desktop\Start Outlook.bat" & Chr(34), 0
Set WshShell = Nothing

Puneţi scriptul în startup astfel: Start – Run –  %userprofile%\Start Menu\Programs\Startup – şi copiaţi scriptul Delay and Hide.vbs.

Resursele sunt aici: Outlook Start

(Visited 8 times, 1 visits today)

Cosmin Tătaru

Pasionat de blogging și tehnologie încă din 2009, Cosmin este aici să vă ajute să vă creșteți vânzările și productivitatea punând tehnologia la treabă pentru dumneavoastră.

Suport-Clienti
Mergeți sus